Час - ресурс, який неможливо відновити і поповнити.
У нас є знання і досвід. Економте Ваш час, довіряйте професіоналам!

Верховна рада прийняла Закон "Про електронну комерцію"

Верховна рада ухвалила Проект Закону "Про електронну комерцію"  №0957, який регулює правові відносини у сфері електронної комерції під час вчинення електронних правочинів. Що таке електронна комерція, електронні договори, електронна торгівля, інтернет-магазин, та ін. Порядок укладення електронного договору.

Закон надає можливість систематизувати чинне законодавства України у сфері електронної комерції та забезпечення правового порядку дистанційного укладення й виконання правочинів із застосуванням електронних інформаційно-комунікаційних засобів і технологій.

Основне завдання - встановлення чітких правових вимог та механізмів дистанційного укладення й виконання правочинів із застосуванням електронних інформаційно-комунікаційних засобів і технологій, що дасть можливість гарантувати законність, прозорість та достовірність таких операцій, а також прискорить інтеграційні процеси у світовий інформаційний простір.

Правові норми, запропоновані законопроектом, регулюють відносини, що виникають при дистанційному укладенні та виконанні правочинів із купівлі-продажу товарів та/або постачання товарів, виконання робіт і надання послуг, а також пов’язані з ними юридичні дії із застосуванням електронних інформаційно-комунікаційних засобів і технологій, що утворюють сферу електронної комерції.

В законі надаються чіткі визначення правових статусів продавця, постачальника послуг та покупця, порядок укладання електронних договорів (оферт), порядок розрахунків у сфері електронної комерції, інша інформація.

Закон містить в собі чотири розділи:
Розділ I Загальні засади функціонування електронної комерції в україни.
Розділ II Учасники відносин у сфері електронної комерції.
Розділ III Порядок вчинення електронних правочинів.
Розділ IV Вирішення спорів та відповідальність у сфері електронної комерції.

Закон України "Про електронну комерцію" набуває чинності наступного дня після його офіційної публікації.

Джерело: uka.in.ua

Рейтинг: 0 / 5 (0)

Експертна оцінка

Будівництво, нерухомість