Час - ресурс, який неможливо відновити і поповнити.
У нас є знання і досвід. Економте Ваш час, довіряйте професіоналам!

Зареєструвати нерухомість в Україні можливо у скорочені строки

Державна реєстрація речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень і надання інформації про зареєстровані речові права на нерухоме майно та їх обтяження з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно здійснюються держреєстратором у скорочені строки виключно за заявою, форма та вимоги до заповнення якої встановлюються Мін’юстом.

Це передбачено постановою Кабміну від 8 квітня 2015 року №190. Ця постанова набирає чинності через два місяці з дня її опублікування.

Постановою передбачено наступні строки та плату за держреєстрацію:

1) державна реєстрація права власності, якщо вона проводиться з видачею свідоцтва про право власності на нерухоме майно, та державна реєстрація права власності на підприємство як єдиний майновий комплекс - п’ять робочих днів з 
моменту реєстрації заяви.
Розмір плати за послугу - у подвійному розмірі адміністративного збору за державну реєстрацію права власності на нерухоме майно.

2) державна реєстрація речових прав на нерухоме майно - три робочих дні з моменту реєстрації заяви.
Розмір плати за послугу - у подвійному розмірі адміністративного збору за державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно

3) державна реєстрація обтяжень - дві години з моменту реєстрації заяви
Розмір плати за послугу - у розмірі адміністративного збору за державну реєстрацію обтяження

4) надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно у паперовій формі - одна година з моменту реєстрації заяви.
Розмір плати за послугу - у подвійному розмірі плати, що стягується згідно із законодавством за надання інформації відповідного виду

Плата за надання послуг у скорочені строки вноситься додатково до адміністративного збору, плати за отримання витягу з Державного реєстру прав, який видається за результатами державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, плати за отримання інформації з Державного реєстру прав, справляння яких передбачено законодавством.

У разі ненадання послуг у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень у скорочені строки з вини державного реєстратора плата за їх надання у такі строки повертається заявникові.

Джерело: Закон і Бізнес

Рейтинг: 0 / 5 (0)

Експертна оцінка

Будівництво, нерухомість